A semana pasada, Belén levou para casa o libro viaxeiro e hoxe trouxo o seu traballo sobre o níspero.
O sabor do níspero cando está maduro é moi doce e é moi nutritivo. Coñecese como a froita da beleza.
É orixinario de China e de alí extendeuse a Xapón. Despois de moitos anos, no século XVIII chegou a Europa ós Xardíns Botánicos como árbore ornamental.
É unha árbore sempre verde da familia das rosáceas. Dase en calquer tipo de solo xa que aguanta tanto o frío coma a sequía. Pode medir de catro a seis metros de altura. é redondeado.
Cando florece , entre os meses de outubro e xaneiro, as súas flores son de cor branco e o froito é de cor amarelo. pódese comer entre maio ou xuño. Son uns dos primeiros froitos en comerse de óso. As súas sementes son de cor marrón.
Tamén nos deixaron unha receita :
Galletas con mermelada de níspero
100 gr de manteiga sen sal.
160 gr de fariña
30 gr de azucre
2 culleras de azucre avainillado
unha pizca de levadura en polvo
unha xema de ovo
60 gr de mermelada de níspero.
Belén ensinounos a súa árbore :
Ningún comentario:
Publicar un comentario